Dynamic Web Service

Ruim helft huishoudens heeft een tablet

Het aantal Nederlandse huishoudens met een of meer tablets, is in het tweede kwartaal dit jaar toegenomen naar 56%. Dit is 5 procentpunt meer dan een half jaar terug, en een stijging van 14 procentpunt ten opzichte van het tweede kwartaal 2013. Al zo`n 4,2 miljoen huishoudens beschikken nu over een tablet. Wel is de groei aan het afzwakken, zo blijkt uit het rapport Dutch Tablet Users Q2 2014 van Telecompaper.

Waar een half jaar terug nog 19% van de consumenten zei de aanschaf van een tablet te overwegen, denkt nu maar 16% er de komende zes maanden eentje te kopen. Meer dan de helft van de ouderen van 65 tot 80 jaar bezit een tablet. De iPad van Apple is nog steeds het meest populair, het aandeel van Apple blijft stabiel, het aandeel van Samsung neemt toe. Belangrijkste reden voor de aanschaf van een specifiek tablet zijn merk en prijs.

Tablets worden het meest gebruikt om te internetten. Ook worden er online aankopen mee gedaan. Vrouwen gamen meer en zijn actief op social media. Gemiddeld wordt een tablet 9,5 uur per week gebruikt. De cijfers zijn gebaseerd op onderzoek onder 6.600 Nederlandse consumenten tussen 12 en 80 jaar.  Bron: Profnews

  • Deel bericht

    Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
  •  

    seo-logo