Dynamic Web Service

Nieuwe regels webshops per 13 juni 2014

 

webshop-webwinkel-regels-webwinkel-online-shoppen-700x465.jpg

 

Het nieuwe consumentenrecht komt er aan. Heeft u een webshop? Dan gaat er het nodige veranderen. Het is van groot belang dat u deze veranderingen doorvoert, anders kan dit grote gevolgen hebben.

 

Verlenging herroepingsrecht. Nu is het nog zo dat de consument 7 dagen, nadat hij de bestelling heeft ontvangen, de tijd heeft om de overeenkomst te ontbinden. De consument hoeft hierbij geen redenen aan te geven waarom hij de overeenkomst ontbindt. Deze termijn van 7 dagen wordt verlengd naar 14 dagen.

 • Nieuw is dat de ondernemer op zijn website een modelformulier ter beschikking moet stellen voor de consument, om gebruik te maken van het hiervoor beschreven herroepingsrecht.Wanneer de ondernemer dit formulier retour heeft gekregen van de consument, dient de ondernemer dit te bevestigen. Na deze bevestiging heeft de consument 14 dagen om het product retour te sturen.
 • Indien de informatie en de voorzieningen voor het herroepingsrecht niet of niet juist zijn vermeld, dan bestaat de kans dat de consument van rechtswege een herroepingstermijn van 12 maanden heeft. Momenteel bedraagt deze termijn drie maanden.
 • Tevens is het nieuw dat de ondernemer de consument tijdens het bestelproces er op dient te wijzen dat wanneer de consument een bestelling plaatst, hij tevens een betalingsverplichting heeft. De ondernemer kan bijvoorbeeld een knop in het bestelproces plaatsen met de tekst ‘bestelling plaatsen met betalingsverplichting’.
 • In het nieuwe consumentenrecht wordt er een limiet gesteld aan de kosten die de ondernemer voor betalingsmethoden mag vragen. De hoogte van deze kosten bedragen maximaal de kosten die de ondernemer zelf voor het gebruik van de betalingsmethode betaalt.
 • De informatieplicht van de ondernemer wordt uitgebreid. Belangrijke veranderingen zijn onder meer dat de ondernemer de prijs inclusief alle kosten, de betaalwijzen en het vestigingsadres van de ondernemer, dient te vermelden.

Al met al gaat er het nodige veranderen en dit kan een grote invloed hebben op webshops. De bovenstaande wijzigingen treden in werking op 13 juni 2014. Zorg er dus voor dat uw interne bedrijfsprocessen hierop zijn aangepast en de algemene voorwaarden up-to-date zijn.

Bron: b2bcontact.nl

 • Deel bericht

  Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 •  

  seo-logo