Dynamic Web Service

6 manieren voor het verdienen van positieve backlinks

 

ban1.jpeg

In het verleden werd linkbuilding gebruikt om hoger in de zoekmachines te eindigen, vandaag de dag is dit niet zo makkelijk meer. Zoekmachines doen er namelijk alles aan om te voorkomen dat je door linkbuilding hoog in de zoekmachine eindigt. Zoekmachines zien steeds beter het verschil tussen verdiende link verwijzingen en geforceerde link verwijzingen. Dit artikel gaat over de gevaren en de trucs van linkbuilding.

Linkbuilding

Door de link van je website op verschillende andere websites te plaatsen ben je bezig met linkbuidling. Deze methode wordt veel gebruikt, omdat veel zoekmachines de relevantie van je site meten aan het aantal doorverwijzingen. Hoe meer verwijzingen naar je site, hoe hoger je in de zoekmachine belandt. Het is dus deze wel lonend om veel door te verwijzen naar je site.

Google’s updates

De meest efficiënte manier van linkbuidling is onderhevig aan verandering. Google is namelijk van mening dat je hoog moet eindigen in de zoekmachine als veel mensen je site bezoeken omwille van je content. Sites met een goede content hebben dan ook geen linkbuiding nodig, want als bezoekers onder de indruk zijn van je site verwijzen zij andere mensen naar je site.

Doordat Google regelmatig nieuwe updates krijgt veranderd de manier van het bepalen van de relevantie van een site constant. Panda en Penguin zijn tools die Google hierbij helpt.

Vernieuwde methode van linkbuidling

In het verleden was het erg makkelijk om een linkbuilding campagne op te bouwen. Via verschillende artikel-directories en/of startpagina’s kon je een link naar je site laten plaatsen. Maar vandaag de dag kunnen deze doorverwijzingen je een plek in de zoekmachines kosten. Het is dus belangrijk om je linkbuilding campagne eens door te nemen. Het is wel toegelaten dat andere sites naar jouw site verwijzen door de content die erop staat.

Linkbuidling vandaag de dag

Zoals al aangegeven is het belangrijk dat er kwalitatieve links doorverwijzen naar je website. Toch zijn er enkele elementen die je vandaag de dag nog steeds kunt gebruiken bij linkbuidling. Op de site van SEOmoz kun je hiervoor verschillende tips geven. Hieronder volgen een zestal tips:

• Cross promotion
In het verleden werden links vaak uitgewisseld, vandaag de dag kan dit nog steeds. Google pakt dit verder niet aan.

• Goede content
Als je hoog in de zoekmachines wilt komen is het zaak om goede conent te gebruiken op je website. Hierdoor willen mensen vaker naar je website vaker delen, waardoor je meer bezoekers krijgt.  Er zijn ook veel mensen die doorverwijzingen kopen, dit is niet verstandig. Google kan tegenwoordig onnatuurlijke links goed onderscheiden en er kunnen dus sancties worden opgelegd.

• Juiste directories
In het verleden waren er veel mensen die hun link vaak lieten delen door directories, zoals startpagina. Dit is tegenwoordig niet zo verstandig meer. Als je link in een verkeerde directorie staat kan dit je plaats in Google nagatief beïnvloeden. Directories waar links niet automatisch geplaatst worden, kunnen je nog wel helpen met de plaats in zoekmachines.

• Actief
In het verleden werden blogs gebruikt om naar je website te linken, dit werkt nu een stuk minder. Maar daarvoor in de plaats kun je wel actief meedoen op forums die een connectie hebben met je site. Door mensen te helpen zullen zij ook eerder naar je site verwijzen.

• Content van andere sites vergelijken
In het verleden was linkbuidling erg belangrijk en om deze reden waren er veel webmasters die de backlinks van hun concurrenten onderzochten om deze vervolgens ook weer zelf te gebruiken. Dit is vandaag de dag minder belangrijk. Vooral content is belangrijk. Het is dus verstandig om de content van de concurrent te bekijken en het beter te doen.

• Sociale netwerken
Een link netwerk of een webring heeft weinig waarde voor Google. Op het moment werkt het juist beter om in contact te komen met mensen die veel volgers of bezoekers hebben. Deze kunnen namelijk links naar je site delen met hun contacten, waardoor je positieve backlinks creeert.
De laatste tijd krijgt juist sociale media steeds meer invloed op je plaats in Google. Doordat je website veel gedeeld wordt door mensen in sociale netwerken wordt je site dus interessant gevonden en dit is te zien aan je plaats in Google.

De nieuwe manier van linkbuilding

Als je de oude manier van linkbuilding blijft volhouden ga je dalen in de zoekmachines. Het is dus zaak om te linkbuilden op de nieuwe manier. Zoals in de tekst hierboven doe je dit door je links te verdienen.  Doordat je veel aandacht moet besteden aan sociale media kost het linkbuilden meer tijd als in het verleden. Een groot voordeel daarvan is dat je minder concurrenten zult hebben en dus dat je een grotere kans hebt om hoog in de zoekmachines te eindigen.

Bron: profnews.nl

  • Deel bericht

    Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
  •  

    seo-logo