Dynamic Web Service

Mijn site bevat malware. Hoe kan dit?

Mijn site bevat malware. Hoe kan dit?isitsafe

Malware kan op verschillende manieren worden toegevoegd aan websites.

De meest voorkomende reden is doordat er op de pc van de gebruiker, welke toegang heeft tot ftp accounts, e-mail accounts enzovoort, een botje draait dat op de achtergrond login gegevens kaapt.Vaak worden deze bots geinstalleerd door het klikken op phising e-mails, links op websites die aansporen tot klikken enzovoorts. Hierdoor hebben de kapers de login gegevens en kunnen hiermee eenvoudig uw website besmetten met allerlei gegevens.

Een andere mogenlijkheid is, dat de software dat u heeft draaien op uw website, denk hierbij bijvoorbeeld aan Joomla,Wordpress etc,niet up to date is ( wat overigens conform de voorwaarden verplicht is) waardoor er van bepaalde lekken misbruik wordt gemaakt dor scripts te uploaden waarmee de sites kunnen worden aangepast. Advies is daarom ook altijd om de scripts up to date te houden. Het beste is om gebruik te maken van Installatron(te vinden in het hoofdmenu van uw webhosting omgeving).
MalwareWat kunt u doen om uw pc schoon te houden:

In geval van gekaapte wachtwoorden, is het erg verstandig om onderstaande stappen (in deze volgorde) uit te voeren zodat er niet opnieuw gegevens gekaapt kunnen worden:

Scan alle pc's die toeging tot uw webhosting omgeving, met MallwareBytes Anti Mallware.
Installeer het programma en zorg dat deze up to date is (dus na installatie gebruik maken van de UPDATE optie).
Scan de pc met een uitgebreide scan.
Nadat de scan is voltooid, herstart u de pc.
Voer nogmaals een simpele scan uit om zeker te zijn dat alles is verwijderd.
Als dit het geval is, wijzigt u alle wachtwoorden van ftp accounts.e-mail accounts, directadmin enzovoort.
Dit kunt u doen via het controlepaneel van directadmin zelf.
Als dit is gebeurt, kunt u de malware verwijderen uit de scripts. Mocht u hier hulp bij nodig hebben, dan kunt u hiervoor een support ticket aanmaken uiteraard.
Zorg ervoor dat alle map en bestandrechten van uw website nooit hoger dan 755 staan (dus NOOIT 777, omdat deze mappen wereldwijd beschrijfbaar zijn).
Voor mappen geldt: 755 en voor bestanden geldt:644
Meldt uw website aan bij Google Webmaster Tools

Mocht u hulp nodig hebben bij het verwijderen van malware op uw website, dan kunt u natuurlijk een support ticket aanmaken.

  • Deel bericht

    Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
  •  

    seo-logo